Udvid standardmappedelingsfunktioner i Windows 7 HomeGroup

I den sidste udgave af rapporten Windows Vista og Windows 7, "Hvordan opretter og konfigurerer jeg et netværk med Windows 7 HomeGroup?" Jeg viste dig, hvordan du opretter, konfigurerer og drager fordel af en HomeGroup. Da jeg gjorde det, forklarede jeg, at når du har to eller flere Windows 7-systemer tilsluttet en HomeGroup, kan du starte Computer og udvide HomeGroup-sektionen i navigationsruden for at se andre systemer i HomeGroup. Når du gør det, kan du få adgang til de delte biblioteker på ethvert system i HomeGroup.

I denne udgave af Windows Vista og Windows 7-rapporten skal jeg forklare, hvordan Biblioteker bruges til at dele mapper og filer og også beskrive andre indbyggede funktioner, som du kan bruge til at udvide mappedelingsfunktioner i en Windows 7 HomeGroup.

Dette blogindlæg er også tilgængeligt i PDF-format i en gratis TechRepublic-download.

Biblioteker

Som du opdager, kommer de nye biblioteker i Windows 7 virkelig til sin egen med HomeGroup. Som du husker, når du opretter en HomeGroup, får du valget mellem hvilke biblioteker, du vil dele med HomeGroup, som vist i figur A. Når du har gjort dette, er alle filer i disse biblioteker tilgængelige for andre brugere i HomeGroup. Der er dog nogle begrænsninger.

Figur A

Når du opretter eller deltager i en hjemmegruppe, bliver du bedt om at vælge, hvad du vil dele med andre computere.

Læs kun

Når du deler et bibliotek med hjemmegruppen, deles filer i dine personlige mapper (f.eks. Mine dokumenter eller Mine billeder) med skrivebeskyttet adgang, hvilket tillader, at alle i hjemmegruppen kun kan åbne og læse en dokumentfil eller se et billede. Husk, at når filen først er åben, kan brugeren faktisk foretage ændringer i filen, men de vil ikke være i stand til at gemme disse ændringer i det delte bibliotek; de kan dog gemme filen og ændringerne på deres egen harddisk og således lave en redigeret kopi af filen.

Fuld adgang

Filer i den offentlige mappe på din computer (Offentlige Dokumenter eller Offentlige Billeder) deles med læse / skriverettigheder, hvilket giver alle i Hjemmegruppen fuld adgang til disse filer. Med andre ord, ud over at være i stand til at åbne og se dokumenter eller andre filtyper, er HomeGroups-brugere også i stand til at redigere eller slette filer, der findes i de offentlige mapper.

Tilføjelse til biblioteket

Hvis du vil dele filer, der ikke i øjeblikket er i biblioteket, kan du tilføje mappen, der indeholder disse filer, til biblioteket. Bare højreklik på mappen, adgang til undermenuen Inkluder i bibliotek, og vælg et eksisterende bibliotek, som du vil tilføje den mappe til, eller oprette et nyt bibliotek, som mappen skal deles i, som vist i figur B.

Figur B

For at dele filer, der ikke i øjeblikket findes i biblioteket, kan du tilføje mappen, der indeholder disse filer, til et bibliotek.
Når mappen er en del af biblioteket, er filerne i den mappe tilgængelige på HomeGroup, som vist i figur C. Når du tilføjer en mappe til biblioteket, deles den automatisk med skrivebeskyttet adgang.

Fig

Enhver mappe, som du tilføjer til biblioteket, deles til hjemmegruppen med skrivebeskyttet adgang.

Deling af mapper

Mens biblioteker er den vigtigste måde at dele og få adgang til filer i en HomeGroup, er de ikke den eneste måde - især hvis du vil give fuld adgang til disse filer. Heldigvis kan du direkte dele mapper med HomeGroup uden at føje dem til biblioteket.

Deling af en mappe direkte giver dig meget mere kontrol over, hvem du deler filer med. Det giver dig mulighed for at vælge bestemte personer samt tilpasse niveauet for delingstilladelser for hver person.

Højreklik på den mappe, du vil dele, få adgang til undermenuen Del med, og vælg en af ​​de tilgængelige indstillinger, som vist i figur D. Der er fire indstillinger på undermenuen Del med, men kun tre af dem gælder for en hjemmegruppe. (Når du vælger indstillingen Specific People, kan du vælge at dele mappen med brugere, der har en konto på din computer.)

Figur D

Funktionen Del med er tilgængelig som en højreklik på undermenu og som en mulighed på værktøjslinjen.

HjemGruppe (læs)

Du kan vælge Hjemgruppe (læs) for at dele filerne i mappen med skrivebeskyttet adgang. Dette gør det muligt for enhver i HomeGroup at kunne læse en dokumentfil eller afspille en multimediefil.

Hjemmegruppe (læs / skriv)

Du kan vælge HjemGruppe (læs / skriv) for at dele filerne i mappen med fuld adgang. Dette tillader enhver i HomeGroup at redigere eller slette filer.

Indstillingen HjemGruppe (læs / skriv) kan også bruges i et bibliotek. Antag for eksempel, at du i mappen Mine dokumenter har en fil eller en anden mappe, som du vil have, at alle i HomeGroup skal have fuld adgang til. I så fald skal du bare højreklikke på filen eller mappen og vælge Del med | Hjemmegruppe (læs / skriv). Når du gør det, har alle i HomeGroup fuld adgang til filen eller mappen.

Ingen

Hvis du, efter at du har delt en mappe, beslutter, at du ikke længere ønsker at dele den, kan du vælge indstillingen Ingen. Når du gør det, er mappen markeret som privat og er kun tilgængelig for dig.

Alternativet Ingen kan også bruges i et bibliotek. Antag f.eks. At inde i mappen Mine dokumenter har du en fil eller en anden mappe, der indeholder filer, du ikke vil dele, men vil beholde i mappen Mine dokumenter for nemheds skyld. I så fald skal du bare højreklikke på filen eller mappen og vælge Del med | Ingen. Filen eller mappen vises ikke længere eller er tilgængelig for Hjemmegruppen.

Hvad tager du?

Bruger du Windows 7's HomeGroup-funktion? Hvad synes du om at bruge en HomeGroup til et lille til mellemstort forretningsnetværk? Som altid, hvis du har kommentarer eller oplysninger at dele om dette emne, så tag et øjeblik til at komme ind af TechRepublic Community Forums og lad os høre fra dig.

TechRepublics Windows Vista og Windows 7 Report nyhedsbrev, der leveres hver fredag, tilbyder tip, nyheder og scuttbutt på Vista og Windows 7, herunder et kig på nye funktioner i den nyeste version af Windows OS.

© Copyright 2020 | mobilegn.com